Embera-indianen Panama met kinderen

Activiteiten Panama met kinderen

Panama met kinderen activiteiten

Panama met kinderen? Ja! De buur van Costa Rica is prachtig en biedt voor het hele gezin wat wils. Mooie stranden, cultuur, het beroemde kanaal, een moderne metropool. Je vindt er van alles. Heb je de tijd? combineer Panama dan met Costa Rica. Hieronder enige suggesties die bijdragen aan een prachtige tijd in dit mooie Midden Amerikaanse land. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl!

 

Panama Stad

Panama stad is een metropool waar oud en nieuw hand in hand gaan. Je kinderen vergapen zich aan de speelse stadsbussen en bezoek Casco Viejo (Unesco werelderfgoed), het oude gedeelte van de stad of slenter door het moderne district met wolkenkrabbers (prachtig gelegen aan de kust). Casco Antiguo is een prachtige koloniale wijk waar je prachtige oude kerken, musea, het presidentiële paleis en café’s vindt. Bezoek het nationale theater en ga shoppen in één van de grote shopping malls. Ook leuk: je kan van juni tot en met november gaan whale watching op zoek naar bultrug walvissen en hun jongen.

Skyline van wolkenkrabbers

In vergelijking met buurman San José (Costa Rica) onderscheidt Panama Stad zich met zijn hoge wolkenkrabbers en moderne centrum. Wandel op boulevard Balboa en vergaap je aan de skyscrapers en de moderne shopping malls. Het is heerlijk om laat in de warme middag hier te slenteren terwijl skaters en joggers je tegemoet komen. Aan de andere kant van het water zie je het oude centrum liggen. Daarnaast loop je vanaf Balboa zo naar de chique en levendige wijken El Cangrejo en Bella Vista waar je fantastisch kunt shoppen, eten en uitgaan. Ook de restaurants in deze stap zijn absolute top!

 

Casco Viejo en casco Antiguo

De oude koloniale kern van Panama Stad lijkt op de oude Spaanse koloniale steden (zoals het centrum van Havanna). Het is dan ook niet zo vreemd dat de James Bond film Quantum of Solace hier deels is opgenomen. Casco Viejo werd gebouwd in 1671 nadat het oorspronkelijke oude gedeelte – Panama Viejo – met de grond gelijk gemaakt was door de piraat Henry Morgan. Casco Antiguo was veel beter te verdedigen gezien de strategische ligging: op een landtong vol steile kliffen. Plaza de la Francia is de ideale plaats om je verkenning van Casco Viejo te beginnen. Dit prachtige plein kijkt uit op de baai en de skyline. Bezoek ook de voormalige kerkers die deel uitmaakten van de Spaanse forten en nu dienst doen als galeries en restaurantjes. Een ander hoogtepunt en tevens het hart van het oude centrum is Plaza de Independencia. Aan dit plein bevindt zich Museo del Canal Interoceánico, wat gevestigd is in een gebouw dat ooit toebehoorde aan de Franse kanaalcompagnie. Het Panamakanaalmuseum, zoals het ook wel genoemd wordt, biedt een uitgebreid en gevarieerd overzicht van de geschiedenis van het kanaal. Het intieme plein Parque Plaza Bolívar is een goede plek om ’s avonds iets te eten of te drinken op het terras.

Causeway – de nieuwe hotspot

Calzada de Amador – vaak Causeway genoemd – is de nieuwe troef van Panama Stad. Deze kilometerslange strip vol palmbomen is uitgegroeid tot de recreatieplek van veel inwoners van de stad. En het is inderdaad een heerlijke plek om te joggen, te rennen of te fietsen naast de zee. Causeway, een dam, verbindt Panama Stad met vier eilanden: Flamenco, Naos, Culebra en Perico. Als je doorloopt tot Isla Flamenco kom je uit bij een jachthaven en een shopping centre waar je een spectaculair uitzicht wacht op de skyline van Panama Stad. Maar ook ’s avonds is Causeway ’the place to be’ met diverse restaurants en clubs. Aan het begin van de kuststrook ligt de haven waarvandaan je kunt vertrekken naar bijvoorbeeld het populaire Isla Taboga, op ongeveer een uurtje varen. Hier kan je genieten van de vele bloemen die het eiland rijk is en helemaal tot rust komen op één van de zandstranden.

Parque Nacional Soberanía

Het tropisch regenwoud van Panama is adembenemend. Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is Parque Nacional Soberanía. In dit nationale park vindt je een aantal uitgestrekte wandelpaden waaronder Sendero las Cruzes ooit gebruikt door de Spanjaarden om goud te vervoeren – en het 17 kilometer lange Pipeline Road. Deze laatste route is vooral beroemd vanwege de broedplaatsen: je vindt er dan ook meer dan 500 verschillende soorten vogels. Het park is 22.104 hectare groot, ligt ten noorden van de stad en is één van de best begaanbare regenwouden in Panama. Onder begeleiding van een gids kun je mooie tochten maken rond de oevers van de Rio Chagres. Daar zie je honderden soorten zoogdieren, reptielen en vogelsoorten. Spot een toekan of een brulaap! Na de wandeling kun je een verfrissende douche nemen onder de waterval, die overal in het nationaal park te vinden zijn.

Embera indianen

Enkele stammen Embera indianen zijn ongeveer 70 jaar geleden van Darién naar het Chagres National Park verhuist en je hebt de mogelijkheid om ze te bezoeken! Wij beleefden een werkelijk fantastische dag bij deze geweldige mensen. Embera indianen leven nog volgens hun eeuwenoude tradities en gewoontes. Zo maken zij ook tegenwoordig nog houtsnijwerken en geweven manden. Jullie worden met een kano opgehaald aan de rivier om na een tocht van ruim 1,5 uur, langs diverse indianen nederzettingen, aan te komen bij één van de dorpjes. Daar worden jullie rondgeleid en kunnen je kinderen (en jullie ook) lekker zwemmen in de rivier, samen met de indianen. Geweldig!

Panama met kinderen reisfoto's

Schiereiland Bocas del Toro

Bocas del Toro is een schiereiland met prachtige stranden. Op het eiland Bastimentos kun je van mei tot en met september schildpadden zien die aan land komen om eieren te leggen. Wauw! Ook lopen overal kleine felrode kikkertjes rond en je kunt op veel plekken snorkelen en duiken naar tropische vissen.

San Blas eilanden

De eilanden van de San Blas Archipel liggen langs de Caribische kust van Panama vanaf de Golfo de San Blas bijna tot de Colombiaanse grens. San Blas is een serie van 378 eilanden, waarvan slechts 49 worden bewoond door de Kuna Indianen. Hoewel slechts 20 minuten vliegen vanaf Panama Stad, zal een reis naar de San Blas eilanden je 20 eeuwen terugbrengen in het verleden. Doen als het kan! De meest interessante eilanden zijn Achutupu, Kagantupu en Coco Blanco. Er zijn vluchten naar een aantal van de eilanden vanaf Panama Stad of je kan een ritje maken met Kuna koopvaardijschepen vanaf Colón. De Kuna indianen maken prachtige souvenirs.

Isla Grande

Dit prachtige eiland is geliefd bij zowel de Panamezen als vele buitenlanders (Amerikanen en Canadezen). Je kan er heerlijk luieren, duiken, vissen en nog veel meer. Genieten!

 

Category: Activiteiten Panama met kinderenPanama met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl