Canopy-met-onze-kinderen Costa Rica met kinderen

Activiteiten Costa Rica met kinderen

Costa Rica met kinderen activiteiten

Verre reizen met kleine kinderen? Ja, doen! Reis naar Costa Rica met de kinderen. Costa Rica is een ideale bestemming om te ontdekken met het kroost. Op www.metdekinderenopreis.nl vindt je veel info over allerlei leuke gezinsuitjes tijdens je vakantie in dit prachtige land, waaronder onze eigen reis. Blijf dus even “hangen”! Wij deden de volgende activiteiten tijdens ons verblijf in Costa Rica. Zelf leuke activiteiten die je wilt delen met andere reislustige ouders of reacties? Mail ze ons en wij plaatsen ze op de site voor al onze bezoekers, info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

San José en omgeving

Xandari Resort & Spa (http://www.xandari.com)

San José is niet de meest mooie stad, wél een bruisende stad. Het leven ligt hier op straat, breng dus een kort bezoekje aan het centrum. Leuke activiteiten?

Mercado Central

De Mercado Central is erg leuk om een bezoek te brengen, het is de grootste markt van San José en in het centrum gelegen. Hier komt vooral de lokale bevolking. Proef je de echte Costa Ricaanse sfeer en eet een empanada of koop wat zoetigheid. Er wordt hier echt van alles verkocht; van vlees en vis tot kleding en sieraden. Adres: Tussen Avenida Central & Avenida 1 en Calles 6 & 8 (06.30 tot 18.30 uur (maandag t/m zaterdag)

Museo de Los Niños (kindermuseum)

Het museum bevindt zich in een oude militaire gevangenis, het gebouw lijkt op een groot geel kasteel. In het museum zijn er zowel interactieve als educatieve dingen te doen voor kinderen. De kinderen kunnen een oude melkboerderij bezoeken, een reis maken door de geschiedenis van Costa Rica, ervaren hoe het is om een dirigent van een symfonisch orkest te zijn of luisteren naar een levensgrote robot die verteld van zijn tijd als NASA astronaut in de ruimte. Adres: Calle 4 (ten noorden van Avenida 9). Openingstijden: 08.00 tot 16.30 uur (maandag t/m vrijdag), 09.30 tot 17.00 uur (zaterdag, zondag & feestdagen)

INBIOparque

In het INBIOparque krijg je tijdens een 2 ½ durende rondleiding uitleg over het biologische systeem die Costa Rica hanteert in zijn nationale parken. Daarnaast wordt verteld waarom dit proces zo belangrijk is om de komende generaties te beschermen. Adres: 400 meter noord en 250 meter zuid-west van het Shell station, Santo Domingo de Heredia. Openingstijden: 08.00 tot 16.00 uur (dagelijks).

Praktische informatie Costa Rica met kinderen

Tortuguero

Mawamba Lodge Tortuguero (http://www.grupomawamba.com)

Tortuguero is één van de hoogtepunten van jullie reis door Costa Rica. Een schitterend gebied dat louter per boot bereikbaar is. Het plaatsje Tortuguero ligt ingeklemd tussen de Caribische zee aan de ene kant en mooie kanalen aan de andere kant. Vele tropische planten en dieren maken je verblijf tot een waar paradijs. Wat kan je zoal doen:

 • Wildlife spotten (per boot); slangen, vogels (toekans, aracari’s), kikkers, schildpadden, apen, leguanen en veel meer.
 • Bezoek het plaatsje Tortuguero en vergaap je aan het relaxe leven daar.
 • Ga ’s avonds met een gids het strand op, op zoek naar schildpadden die aan land komen om eieren te leggen.

Caribische kust

Azania bungalows (www.azania-costarica.com), Puerto Viejo de Talamanca, Limon. Alternatief: Cariblue bungalows (http://www.cariblue.com)

De dorpjes Puerto de Vieja en Cahuita zijn heerlijke artistieke dorpjes waar je kan genieten van het Caribisch leven. Beide dorpjes worden bevolkt door backpackers, surfers en kunstenaars (en vele toeristen) die zorgen voor een heerlijke  relaxe sfeer. Wat kan je zoal doen?

  • Bezoek de mooie stranden.
  • Bezoek het nationaal park Cahuita en wandel langs de prachtige Caribische kust. De jungle reikt hier tot aan het strand. Spot vele dieren en geniet ’s middags van de hoge golven op het mooie strand bij Cahuita. Je kan hier ook prima snorkelen!
  • Eet ’s avonds een hapje in één van deze dorpjes.
  • Bezoek Sloth Sanctuary (luiaard opvangcentrum) en neem een kijkje in het leven van de luiaard. Je kan hier ook met een boot een prachtige tocht maken over de plaatselijke rivier, rio Estralla. Kijk hier voor meer info.
  • Chocolate tour. Hier ontdekt u het wonder achter het meest verleidelijke voedsel, namelijk chocola. Voor de kinderen is dit een leuke excursie dit omdat tijdens de tour laat zien hoe chocalade wordt gemaakt. Door middel van deze tour proberen de Costaricanen de cacaobomen te redden. Adres: 6 km ten zuid-oosten van Playa Chiquita, Puerto Viejo de Talamanca.

Ga op zoek naar Dolfijnen! Diverse excursies ter plaatse te regelen.

Accommodaties Costa Rica met kinderen

Centrale vallei

Sanchiri Mirador y lodge (http://www.sanchiri.com)

De centrale vallei is een prachtige groene oase met mooie dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Stippel een mooie route uit langs meerdere dorpjes en drink koffie op het dorpsplein bij de kerk. Het dagelijks leven speelt zich daar af! Wij bezochten de dorpjes Orozi, Grecia, Paraiso, Sarchi en Servantes. Stuk voor stuk prachtig! Ook de moeite waard zijn de ruïnes van Ujarras oude koloniale kerk. Wij overnachten centraal in de vallei vlakbij het plaatsje Orozi. Vanuit hier kan je ook een bezoekje brengen aan Heredia, een mooie koloniale stad.

Bij de Vulcan Arenal

La Casona Rio Fortuna (http://www.casonariofortuna.com)

De Arenal vulkaan is van grote schoonheid. De kegel is van verre te zien en het omliggende natuurgebied biedt prachtige wandelmogelijkheden. Met een beetje geluk is de vulkaan actief als jullie er zijn. Ga wandelen! Verder kan je de volgende leuke dingen doen:

 • Bezoek hot springs, bijvoorbeeld Baldi Hotsprings.
 • Maak de prachtige La Fortuna wandeling naar de waterval en ga daar zwemmen.
 • Ga paardrijden.
 • Bezoek het plaatsje La Fortuna, leuke souveniers en lekker eten.

Meer info? Kijk hier! Wij overnachten hier bij de boer. Agritoerisme in Costa Rica!

Monteverde

Hotel Poco a Poco (http://www.hotelpocoapoco.com)

Het gebied Monteverde is van grote schoonheid en biedt vele activiteiten voor het hele gezin zoals:

  • Selvatura park; hanging bridges, canopy (geweldig voor de kinderen)
  • Prachtige wandelingen door het regenwoud (tip: ga niet zonder gids), zowel Monteverde Biosphere Reserve als het Reserva Santa Elena. Beiden zijn prachtig!!
  • Avond wildlife wandeling (in het donker, spannend!). Je komt oog in oog te staan met de Tarantula!
  • Wildlife spotten. Monteverde is een vogelparadijs, hier komt de zeldzame Quetzal voor!
  • Bij de Monteverde Bat Jungle leer je over de diversiteit van vleermuizen, hoe de vleermuis leeft en wat hij eet zoals fruit, nectar, insecten, kikkers, vis, vogels, hagedissen en muizen. De vleermuisvleugels worden vergeleken met die van vogels. Zelfs vampiervleermuizen komen hier aan bod. Er is een tentoonstelling over dit bijzondere diertje. Adres: Paseo de Stella, Monteverde.
  • Bajo de Tigre Trail (Children’s Eternal Rain Forest) in Monteverde is leuk om te bezoeken. In 1987 hebben Zweedse schoolkinderen geld verzameld om dit regenwoud te redden. Nu doneren kinderen van over de hele wereld aan Bosque Eterno de los Ninos. Het regenwoud bestaat uit meer dan 50.000 hectaren. Op het korte wandelpad kan je een wandeling maken en coati’s, toekans, apen, vleermuizen en een paar padden (deze komen hier veel voor) zien.
  • Finca Ecologica. Bij deze ecologische boerderij kan je een avondtour maken. Tijdens de tour ziet u nachtdieren tot leven komen. De tour duurt ca. 2 ½ uur en start om 17.30uur. Adres:Tussen Santa Elena en Monteverde Cloud Forest Reserve (afslag Jardin Mariposa). Openingstijden:07.30 tot 17.00 uur (dagelijks).

In het plaatsje Santa Elena kan je prima eten, winkelen en de excursies regelen. Wij boekten onze wandelingen bij Selvatura. Meer informatie over Monteverde? Kijk hier!

Costa Rica foto album met kinderen

Atlantische oceaankust

Hotel Bahia del Sol (http://www.potrerobay.com)

In de provincie Guanacaste aan de Atlantische kust ligt dit prachtige hotel aan de Portrero baai. Je loopt zo vanaf het zwembad het strand op! De zonsondergangen zijn prachtig en het eten is er goed. Er zijn meerdere stranden die je kan bezoeken bijvoorbeeld het strand bij Tamarindo, tevens een levendig surfdorpje (http://www.tamarindo.com). Ook leuk:

 • Marino Las Baulas, hier komen de Leatherback schildpadden eieren leggen (vraag ter plaatse naar de mogelijkheden)
 • Ga zeilen en snorkelen!
 • Tja, en bezoek vooral de stranden. De golven zijn hoog en het plezier is groot voor het hele gezin!

Category: Activiteiten Costa Rica met kinderenCosta Rica met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl