Bryce Canyon Amerika met kinderen

Activiteiten Amerika met kinderen

Activiteiten Amerika met kinderen

Amerika / Verenigde Staten heeft veel te bieden voor een onvergetelijke gezinsreis. Op www.metdekinderenopreis.nl geven wij vele suggesties voor een onvergetelijke trip naar de States & Canada. Bezoek ons regelmatig, want er komt steeds meer inspiratie en informatie bij. Reacties of ook leuke informatie die je graag wilt delen met andere reislustige ouders? info@metdekinderenopreis.nl. Volg onze avonturen via onze facebookpagina!

 

Amerika (de Verenigde Staten) staat bekend om zijn gave grote steden en prachtige natuurparken. Hieronder geven wij een aantal activiteiten weer die je kunt ondernemen met je gezin. Het land is echter zó groot, dat wij verder graag verwijzen naar de informatie op deze site. Daar geven wij meer informatie over een aantal gave steden (zoals San Francisco, Vegas, New York) en fenomenale natuurgebieden (Grand Canyon, Yellowstone, Canyon de Chelly). Activiteiten voor jou én je kinderen! Ook geven wij één van de reizen weer die wij in dit prachtige land maakten, in 2005 met de camper door het westen van de VS.

Gave steden

Coole steden wachten op je om bezocht te worden. Voor oudere en jongere kinderen is er van alles te beleven in deze skyline van wolkenkrabbers. Alles is groot, groter, groots en dat zie je overal in terug: de gebouwen, winkels, hamburgers en pretparken. Op www.metdekinderen.nl geven wij allerlei activiteiten weer die bijdragen aan een onvergetelijk verblijf in één van de grote steden van Amerika. Hierna kort enige suggesties, meer informatie verder op de site!

San FrancSan Francisco met kinderenisco

Neem een dag of twee om deze geweldige stad in je op te nemen, wat kan je zoal doen?

 1. Pak de tram naar pier 39 in de Fishermans Wharf, een heerlijk (toeristisch) gebied aan de havens. Vele leuke winkels, restaurantjes én een prachtig zee aquarium!
 2. Pak de boot naar Alcatraz, de voormalige beruchte gevangenis.
 3. Zie de Golden Gate brug (of fiets er overheen) en het Golden Gate park.
 4. Ga shoppen in één van de vele grote malls! (neem een lege koffer mee uit Nederland).
 5. Bezoek de wijken Mission & China town (de grootste in Amerika).

Las Vegas

Rij er niet voorbij! De kinderen (en jullie) kijken je ogen uit in dit “gekkenhuis”. Doen!Las Vegas met kinderen

 1. De “Strip”. Loop ’s avonds over de boulevard en vergaap je aan alle mooie hotels en fantastische attracties buiten én binnen in de hotels. Bijvoorbeeld, hotel Treasure Island (The Sirens of Treasure Island’), hotel Bellagio (de fonteinen voor het hotel) en Parijs (nagebouwde eiffel toren).
 2. Stap ook vooral de hotels in, bijvoorbeeld: Ceasar Palace (forum shops), Venetian (nagebouwd Venetië), Luxor (diverse coole attracties), Circuscircus (circus tent met diverse optredens per dag).
 3. Down town Las Vegas. Mis niet de “Freemont street experience” en de “Star Trek experience”.
 4. Je kan ook naar een museum, zoals het Guggenheim (bij het Venetian).

New York

Perfecte bestemming voor het gezin, jullie kijken je ogen uit. Ook een stedentrip is prima te doen, pak dan wel vier dagen! Doen!

  1. Schaf een New York city pass aan (http://www.citypass.com/new-york), je hebt zo korting op de vele bezienswaardigheden. Kijk voor meer informatie op de aangegeven link.
  2. Slenter over 5fth avenue, foto album new york met kinderendé winkelstraat van New York. Je treft hier enorme winkelhuizen (malls) maar ook mooie wolkenkrabbers, leuke pleintjes, kerken en restaurants.
  3. Voor een geweldig uitzicht over de skyline van Manhattan ga je naar de “empire state building”. Ga vooral ’s avonds want New York by night is onvergetelijk.
  4. Een ander mooi uitzicht over met name Central park heb je vanaf de top van het Rockefeller gebouw. In het gebouw zelf heb je ook een aantal leuke winkeltjes.
  5. Bezoek een leuk museum, zoals het “Metropoletan museum of art” (http://www.metmuseum.org). Je treft daar meer dan 2 miljoen kunststukken uit de hele geschiedenis van de mens. Kijk voor meer musea op http://www.newyorkpass.com.
  6. Andere leuke musea zijn het “Museum of modern art” (http://www.moma.org) met werken van Picasso en Monet en het “New York children’s museum of arts” (http://cmany.org) waar kinderen én ouders aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen.
  7. Bezoek een basketbal of hockey wedstrijd in het Madison Square garden (http://www.thegarden.com), een onvergetelijke ervaring in deze tempel. Je kan er ook concerten of andere evenementen bezoeken. Informeer vantevoren wat er te doen is.
  8. Ga naar Central park en geniet van de activiteiten van de straatartiesten. Je kan ook lekker lunchen bij het restaurant in Central park, “the central boat house”(http://www.thecentralparkboathouse.com).
  9. Bezoek een gospel koor in Harlem, kijk of je een excursie kunt regelen.
  10. Loop door de wijken Soho (prachtige gebouwen), Little Italy, China town en bezoek het financial district met Wall Street.
  11. Ga naar Ellis eiland en voel je als immigrant (http://www.ellisisland.org).
  12. Zie het Vrijheidsbeeld & de skyline vanaf het water.
  13. Zie de stad vanaf Brooklyn bridge.
  14. En vergeet Times Square niet! Met name ’s avonds een feest voor het oog, al dat neon licht. Je kinderen zullen het geweldig vinden.
  15. Eén van meest indrukwekkende plaatsen die je nu in New York kan bezoeken is Ground Zero, de plaats waar het WTC heeft gestaan. Er wordt nu gewerkt aan de Freedom Tower op deze plaats.
  16. Een leuk uitje is het “radio city music hall” (http://www.radiocity.com) gelegen in Rockefeller center. Het interieur is prachtig Art Deco met prachtige metalen meubels, schitterende wandschilderingen en kleurrijke behang en vloerbedekking. Rond kerstmis kan je hier een fantastische show met de Rockettes meemaken. 

Los Angeles

Nu is de stad LA zelf niet zLos Angeles met kindereno bijzonder, een aantal bezienswaardigheden zijn dat wel! Doen!

 1. Hollywood (http://www.universalstudioshollywood.com). Rij via Sunset Boulevard richting Hollywood. Hollywood is vanouds het centrum van de filmindustrie. Je vindt hier nog vele studio’s, waar je aan allerlei activiteiten kan deelnemen. Je kan zelfs in een film meespelen, geweldig voor de kinderen! Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde “Walk of Fame” waar je je favoriete filmsterren (maar ook andere beroemdheden) kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. Voor een mooi uitzicht over Hollywood en Los Angeles rij je naar Griffith Observatory. Vanaf het balkon heb je een prachtig overzicht over Hollywood, de skyline van Los Angeles en Beverly Hills.
 2. Beverly Hills. Via Sunset Boulevard kun je door Beverly Hills rijden. Ook Santa Monica Boulevard is hier uitermate voor geschikt. Bezoek ook even Rodeo Drive, dé exclusieve winkelstraat waar alle grote Europese en Amerikaanse kledingontwerpers zijn vertegenwoordigd. Onze PC Hooftstraat verbleekt erbij….. Verder kun je in Beverly Hills door een aantal ontzettend mooie wijken rijden.
 3. Santa Monica & Venice Beach & Malibu. Iets ten zuiden van Santa Monica ligt Venice, wereldberoemd door Venice Beach en de daarbij behorende boulevard. Venice Beach is het strand van de beroemdheden, er zijn op dit strand veel filmscènes opgenomen. 
 4. Universal Film Studio’s (http://www.universalstudioshollywood.com). De grote attractie rond Los Angeles is het “Universal Studios theme park”. Op het Universal Studio’s terrein worden nog steeds grote bioscoop films gemaakt en je krijgt hier met een tour een blik achter de schermen.
 5. Disneyland / Anaheim Resort (http://disneyland.disney.go.com). Zie de prachtige fantasiewereld van Walt Disney in Main Street U.S.A. en de daar omheen gelegen thema gebieden. Naast een bezoek aan Mickey Mouse kun je tegenwoordig ook nog naar een compleet nieuw park, dat recht tegenover de ingang van Disneyland is gebouwd. Dit in 2001 geopende park draagt de naam “California Adventure” en is bedoeld voor degenen die meer houden van zogenaamde “Thrill Rides” (achtbanen).
 6. Knott’s Berry Farm (http://www.knotts.com). Dit pretpark is ooit begonnen als een boerderij van de familie Knott. Begonnen als een kleine spookstad is Knotts Berry Farm uitgegroeid tot een mega-pretpark dat zich kan meten met Disneyland.
 7. Mission San Juan Capistrano. Ook geïnetresseerd in de geschiedenis van California? Bezoek dan de Mission San Juan Capistrano. De missie werdt in 1776 gesticht door een Spaanse missionaris en had tot doel de lokale Indianen te bekeren tot het Christendom.

Prachtige natuurgebieden

Tja, Noord Amerika is één groot spectaculaire natuurfenomeen. Wat opvalt is de diversiteit in landschappen, van machtige bergketens tot gortdroge woestijnen. En dan heb je ook nog een prachtige oost- en westkust met geweldige stranden en ongerepte natuurgebieden. We noemen er hier een paar, maar verwijzen graag naar veel meer informatie over een groot aantal nationale parken (en activiteiten daar) elders op deze site! Daar tref je ook veel links aan naar campings, activiteiten en informatieve sites.Utah nationale parken Amerika met kinderen

Eigenlijk kan je in bijna alle nationale parken dezelfde activiteiten ondernemen:

 1. Maak wandelingen, je beleeft het gebied heel intens! (ze staan goed aangegeven)
 2. Kom ’s avonds terug voor de kleurschakeringen bij zonsondergang.
 3. Eet een hapje in de plaatselijke dorpjes en kijk in één van de vele bijzondere winkels.
 4. Informeer voordat je het gebied inrijdt bij één van de Visiter Centers (bezoekerscentra).
 5. Je hebt in bijna elk nationaal park activiteiten voor kinderen (“junior ranger”). Informeer bij de bezoekerscentra.

We noemen een paar nationale parken die ons echt hebben geraakt.

Arizona, Canyon de Chelly

De canyon de Chelly (nationaal monument) is een onontdekt juweel in Arizona. Nog bewoond door de Navajo indianen, die het land nog op de traditionele manier bewerken, is het een gebied van enorme schoonheid. Minder toegankelijk dan zijn bekendere broertjes in Arizona, maar minstens zo mooi! Het plaatsje Chinle is de grootste stad in het gebied en de toegangspoort tot de Canyon de Chelly National Monument. Zoals gezegd biedt dit gebied naast prachtige vergezichten, veel goed bewaard gebleven Anasazi ruïnes en een inzicht in het hedendaagse leven van de Navajo, die nog steeds de Chelly vallei bewonen en cultiveren. De canyon vloer is het hele jaar door groen en vruchtbaar waardoor de vallei al die eeuwen bewoond is gebleven. Van primitieve volkeren 2000 jaar geleden, de Anasazi beschaving van de twaalfde eeuw die een groot gebied van de Zuid West bezette, tot de Navajo de laatste 300 jaar. Nog steeds bewonen schapen en geiten de canyon en worden gewassen gekweekt. Meer informatie? http://www.nps.gov/cach/index.htm.

Utah, Arches national park

Arches (bogen) nationaal park staat bekend, hoe kan het ook anders, om zijn stenen bogen. Ontstaan door erosie en miljoenen jaren oud. Maar niet alleen de bogen betoveren je, de rotspartijen in allerhande vormen maken de verwondering compleet. En dit alles in combinatie met een prachtig roodachtig (rood zandsteen) landschap met heel veel kleuren maken het tot een onvergetelijke beAmerika met kinderen onze reisstemming. Meer informatie? http://www.nps.gov/arch/index.htm.

Utah, Canyonlands

 Canyonlands is een onontdekt juweel. Wij waren overdonderd door zoveel natuurschoon, dé grote broer van de Grand canyon. Enorme canyons doorklieven hier het land zover het oog reikt. Het park is één van de meest woeste gebieden van de VS, waar de Colorado rivier en Green rivier doorheen stromen. Ben je hier langer ga dan wildwatervaren (voor de oudere kinderen) en maak de langere wandelingen. Ben je hier korter beperk je dan tot het zien van “Island in the sky” of de “Needles”. Jullie eerste kennismaking met dit gebied is de op het oog ontoegankelijkheid ervan. Maar niets is minder waar, je kan hier heerlijk wandelen. Meer informatie? http://www.nps.gov/cany/index.htm.

Utah, Zion

Zion is een prachtig gebied om met de kinderen ontdekt te worden. Let op: je moet de auto of camper buiten het park parkeren en vervolgens wordt je met een bus van halte naar halte gebracht (“Zion canyon scenic drive”). Vanaf de uitstapplaatsen kan je diverse prachtige wandelingen maken. Ideaal, want er zijn zo bijna geen auto’s in het gebied. Zion canyon is een 24 km lange en 800 meter diepe kleurige canyon. De kleuren van de bergen doen bijna zeer aan je ogen, zo mooi! Helemaal mooi is het gebied dat grenst aan Zion richting Bryce Canyon, je komt daar via de “tolweg” door de bergen richting Bryce Canyon (“Zion Mount Carmel highway, hwy 9”). Het rode gesteente maakt daar plaats voor geel en wit. Witte bergen, wie verzint het! Meer informatie? http://www.nps.gov/zion/index.htm.

Utah, Bryce canyon

Bryce canyon is werkelijk van grote schoonheid en vooral bekend door “het amfitheater” een natuurlijk fenomeen van roze gekleurde pilaren. Je moet het zien om het te geloven. De prachtig en kleurrijke vormen van dit gebied zijn een lust voor het oog. De kleuren veranderen onder de weersomstandigheden constant. Dit park kan zowel met de auto als te voet worden verkend. Wij reden er eerst eventjes doorheen om een indruk te krijgen en wandelden vervolgens naar het amfitheater (mag je NIET missen) en “de kathedraal”. Meer informatie? http://www.nps.gov/brca/index.htm

Californië, Yosemity nationaal parkYosemity nationaal park Amerika met kinderen

Met vier miljoen bezoekers per jaar is Yosemite één van de drukst bezochte nationale parken van de VS. Het park ligt in het Sierra Nevada berggebied en is het eerste én oudste nationale park in de wereld (1890). Yosemity is prachtig; hoge bergen, diepe dalen, oeroude bossen, mooie weiden en grote watervallen. Én enkele unieke plant- en diersoorten; wolven, valken, herten, beren, eekhoorns en de enorme Sequoia bomen die tussen de 1000 en 3000 jaar oud zijn. De meeste gebieden van het park zijn met de auto bereikbaar. Wil je de immensheid goed beleven doe dan wat wij deden (meer informatie? http://www.nps.gov/yose/index.htm):

 1. Wandel over één van de vele mooie wandelingen en geniet van de immensheid van de natuur (half dome, el capitan, Yosemity falls).
 2. Ga fietsen door het gebied. De fietsen kan je huren bij het bezoekerscentrum (voor de kleinere kids kan je een aanhangwagen huren). Het is bijna zoals fietsen op de Veluwe!
 3. Ga zwemmen in de Merced river, zoals de Amerikanen. ‘S zomers zijn er in deze rivier diverse drooggevallen plekken, waar de Amerikanen zonnen en zwemmen. Doe dat ook!!
 4. Rij als laatste naar het mooiste uitkijkpunt over de Yosemity vallei: “valley view”.

Wyoming, Yellowstone

Als je de kans hebt om Yellowstone in je reisroute op te nemen, dan moet je dat zeker doen. Yellowstone is een prachtig gebied met vele vulkanische bezienswaardigheden. Yellowstone bezit ruim 10.000 warme bronnen en mee dan 200 geysers, waarvan Old Faithful de beroemdste is. Deze geyser spuit elke 33 tot 120 minuten water omhoog. Andere beroemde geysers spuiten slechts eens per 6 tot 8 maanden. Wij adviseren in het park te overnachten, dat maakt de beleving compleet en zo haal je het maximale uit je verblijf daar. Reserveer wel vantevoren, want vol = vol! Hou rekening met de kleding; Yellowstone staat bekend om zijn barre weersomstandigheden. Ook in onze zomer is het er fris. Naast deze attracties vindt je in Yellowstone NP vele meren en rivieren waarvan Yellowstone Lake, Shoshone Lake, de Snake River en de Yellowstone River de bekendste zijn. Yellowstone Lake alleen is maar liefst 352 km2 groot. Varen en vissen zijn er zeer populair. Meer informatie? http://www.nps.gov/yell/index.htm.

Colorado, Mesa Verde nationaal parkCanyon de Chelly Amerika met kinderen

Mesa Verde is het enige nationale park waar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. Ongeveer vijftienhonderd tot dertienhonderd jaar geleden vestigde een groep Indianen zich op een dichtbegroeide hoogvlakte in het zuidwesten van de staat Colorado. De naam van dit gebied, Mesa Verde, betekent ‘groene tafel’. In het zuiden van dit gebied liggen veel ravijnen, waar de Indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd. Omstreeks het einde van de 13e eeuw lieten ze hun nederzettingen om nog onopgehelderde redenen in de steek, waarbij ze veel van hun persoonlijke bezittingen achterlieten. De rotsnederzettingen en de andere vroege sporen van menselijke bewoning in dit gebied, behoren tot meest omvangrijke en best bewaarde archeologische vondsten in heel Amerika. Sommige van de oude nederzettingen mogen – onder begeleiding van een Park Ranger – worden bezocht (http://www.visitmesaverde.com).

Washington State, Olympic nationaal park

De Indianen waren de oorspronkelijke bewoners van het gebied. In het heden leven er nog steeds Indianen in de staat in reservaten zoals het Colville, het Spokane en het Yakima Indian Reservation. Olympic national park is van uitzonderlijke schoonheid: ruige en woeste bergen, gletsjers, meren, regenwouden en alpenweiden. Het park is zelfs in 1982 door UNESCO verklaard tot World Heritage Site. Een 80 kilometer lange kustlijn met ongerepte natuur behoort ook tot het park. Het park ligt in de Olympic Mountains. Er valt heel veel neerslag in het westelijke deel (regenwoud), terwijl het noordoosten van het park één van de droogste gebieden van de noord Amerikaanse westkust is.

Er zijn in het park zestig actieve gletsjers waarvan er zelfs enkele onder de 2000 meter grens zijn gelegen (de laagste actieve gletsjers ter wereld). De zomers in het park zijn over het algemeen mooi en warm (kan wel mistig zijn). Langs de hellingen en de toppen valt in de winter zoveel sneeuw dat het gebied één van zwaarst besneeuwde gebieden ter wereld is. De Mount Olympus kan onder een sneeuwlaag komen van wel meer dan 40 meter dikte. Je kan hier van alles doen; wandelen, paardrijden, bergklimmen, zwemmen & vissen. Met een beetje geluk zie je de zee arenden aan de kust. Meer info? http://www.nps.gov/olym/index.htm.

Category: Activiteiten Amerika met kinderenAmerika met kinderenNoord Amerika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl