reisfoto's Jordanië met kinderen

Accommodaties Jordanië met kinderen

Accommodaties Jordanië met kinderen

Tijdens onze reis door Jordanië verbleven we in onderstaande accommodaties. Bezoek ons regelmatig, want er komen steeds meer leuke overnachtingsmogelijkheden bij! Reacties of nieuwe leuke accommodaties voor reizende gezinnen? info@metdekinderenopreis.nl. Handige link voor informatie over vakantie vieren in Jordanië? www.visitjordan.com. Meer informatie over de diverse activiteiten in Jordanië, zie het linkermenu op deze site.

Petra, Taybet Zaman, (http://www.jordansinaihotels.com/taybetzaman.htm)

Taybet Zaman ligt op circa 15 minuten rijden van de ruïnes van Petra en ligt in een klein dorpje ongeveer 10 km buiten Petra. Het complex (“hotel”) is vormgegeven als een oud Ottomaans dorpje en is echt een geweldige accommodatie voor het hele gezin.

 

Jordanië Petra met kinderen

De kamers zijn ruim en traditioneel ingericht en geen enkele kamer is hetzelfde. Op het terrein is ook een souk(je) aanwezig met een paar winkeltjes, dorpsplein, bar en restaurant. Het leuke van het complex (net een dorpje) is dat je kinderen kunnen verdwalen in de smalle straatjes van het “hotel”. 

Rummana campsite, Dana nationaal park (http://www.rscn.org.jo)

Overnacht in een tent met het hele gezin in een werkelijk waanzinnige natuur! Een waar avontuur voor jezelf en de kinderen. Midden in de spectaculaire natuur van Dana nationaal park beleven jullie een prachtige ervaring. Lekker ’s avonds in het donker bij het kampvuur spannende verhalen vertellen, nadat jullie hebben genoten van een prachtige zonsondergang die het landschap prachtig roze toverde! De kambeheerder kookt ’s avonds een lekker maaltje en overdag kunnen jullie mooie wandelingen maken (zie “activiteiten”).

Dana nationaal park informatie Jordanië met kinderen

Aqaba, Marina plaza hotel (http://www.marinaplazahotel.com/)

Ongeveer een half uurtje buiten Aquaba, richting de grens van Saudi Arabië, ligt dit mooie complex aan de Rode zee. Je kan er heerlijk relaxen aan het zwembad met de kinderen of geweldig snorkelen boven het koraal. Dat laatste kan zowel vanaf het strand van het hotel, maar de mooiste koraalriffen liggen een 500 meter richting Aquaba. Daar, temidden van plaatselijke Jordaniërs, op het publieke strand kan je prachtig snorkelen. Én genieten van de gewoonten van de dagjesmensen uit Aquaba. Ga ’s avonds lekker eten in Aqaba en verbaas je over het dagelijkse leven in deze havenstad.

Wadi Rum

Overnacht in een bedoeïenen tent midden in één van de mooiste woestijnen van Jordanië en misschien wel van de wereld. ‘S avonds maken je gastheren de lokale specialiteit voor je klaar; in de grond gegaarde kip! (heerlijk). Overdags kan je van alles doen; met de jeep of kameel door de woestijn of met een ballontocht de Wadi rum in alle schoonheid bewonderen vanuit de lucht. Vergeet de zonsondergang ’s avonds niet! En de kinderen? Die vinden de grote zandbak fantastisch.

jordanië met kinderen foto album

Amman, Grand Hyatt (http://amman.grand.hyatt.com/en/hotel/home.html)

De stad Amman mag je niet overslaan. Dwaal door de lange straatjes op zoek naar snuisterijen en bezoek de oude citadel en het amfitheater. Stel niet al teveel eisen aan je overnachtingsplek, want Amman is een drukke moderne Arabische plaats. Weinig romantisch dus! Het leven op straat maakt echter alles meer dan goed. Je kan ’s avonds ook lekker eten in één van de vele restaurantjes. Bezoek ook vooral één van de grote -westerse – warenhuizen, je kijk je ogen uit hoe oud en nieuw hier hand in hand gaan.

Amman Jordanië met kinderen

Dode zee (http://www.movenpick.com/en/middle-east/jordan/amman/resort-dead-sea/overview/)

Een geweldige plek om je vakantie te beginnen of eindigen. Er zijn een paar hotels aan de Jordaanse kant van de Dode Zee. Eigenlijk is elk hotel prachtig, het is ook mogelijk om in elk hotel ’s avonds te eten. Neem ook vooral een kijkje bij de andere hotels, het zijn bezienswaardigheden op zich. En speel overdag lekker met de kinderen in de Dode Zee: nou ja, spelen……..DRIJVEN!! Daarnaast kan je hier diverse welness behandelingen ondergaan. Tenslotte biedt deze verblijfplaats diverse mogelijkheden tot het verkennen van het “heilige land” aan deze kant van de Jordaan rivier.

Category: Accommodaties Jordanië met kinderenJordanië met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl