Accommodaties Cuba met kinderen

Accommodaties Cuba met kinderen

Accommodaties Cuba met kinderen

Accommodaties Cuba met kinderen? Je hebt diverse overnachtingsmogelijkheden in Cuba. Je kan bij de Cubanen thuis slapen (casa particulare), in hotels, op de camping of in het hotel. In veel gevallen kom je bij het regelen van de accommodatie terecht bij een “tussenpersoon”. Wij geven onderstaand onze verblijfsplaatsen weer. “Google” vervolgens op deze plekken je komt bij de organisaties terecht, die de accommodatie voor je kunnen regelen. In veel gevallen hebben de accommodaties geen eigen websites, voor zover dat wel het geval is hebben wij deze of het adres aangegeven. Wij raden je zowiezo aan flink het internet af te struinen! En kijk regelmatig op deze pagina en site, want er komen meer accommodaties bij. Reacties of zelf leuke accommodaties die je wilt delen met reislustige ouders? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk voor meer informatie in het linkermenu op deze site.

Havana (“hotel Havana Riviera”) 

(http://www.hotelhavanariviera.com/nl/detailles_hotel.asp)

Er zijn niet zo heel veel hotels met zwembad in het centrum van Havana. Ook al is Havana één grote speeltuin voor de kinderen, toch is het best lekker om na een lange dag in de stad even ”te plonsen” in het zwembad bij het hotel. Wij raden je wel aan om zeker ook ’s avonds een kort kijkje in Havana te nemen en daar te eten, pak de taxi! Neem ook vooral ’s avonds eens een kijkje bij de Malecón, de boulevard en uithangplek van vele Cubanen. Tenslotte, als je geluk hebt komen de plaatselijke Cubanen ook zwemmen in het zwembad van het hotel. Dan voelen jullie je helemaal ingeburgerd!

Las Terrazas (Sierra del Rosario), provincie Pinar del Rio

Moka hotel

Net ver van Havana ligt dit prachtige natuurgebied (Sierra del Rosario is Unesco wereldnatuurerfgoed), hét hart van de sigarenproductie én koffieplantages. Het plaatsje Soroa is beroemd om de grootste orchideeën tuin van Cuba en een prachtige waterval waar je eventueel met je kroost kunt zwemmen. Deze Salton waterval in de Manantiales rivier kan je bereiken na een heerlijke (steile bergopwaartse) wandeling door de plaatselijke tropische natuur. Bij de waterval is een restaurant waar je even kunt relaxen. Je treft hier ook te midden van de koffieplantages een groot kunstmatig meer vol forellen.

In het bergachtige Las Terrazas gaan natuurontwikkeling en toerisme hand in hand. De Las Terrazas gemeenschap is daar een mooi voorbeeld van. De gebouwen van de Las Terrazas gemeenschap zijn ontworpen met het doel om samen op te gaan in hun omgeving. Met zijn prachtige witte huizen met kleurrijke daken, omringd door vijvers en tuinen, voegt de gemeenschap een bijzondere touch toe aan het landelijke landschap van Cuba.

Het Moka hotel, in de San Juan Vallei, is gebouwd in harmonie met de natuur. Vandaaruit kan je allerlei activiteiten ondernemen zoals canopy door de bomen, wandelen, vogelspotten, ecologisch research centrum bezoeken, paardrijden of een voormalige koffieplantage bezoeken.

trinidad cuba met kinderen reisfoto's

Stad Pinar del Rio (“hotel villa Aguas claras”)

http://www.cubatravelhotels.com/viewproperty.asp?Code=89 

De stad Pinar del Rio is een lust voor het oog. Prachtige straten met pastelkleurige huizen in koloniale stijl bepalen het straatbeeld. Daarnaast is het een echte plattelandstad, waar het toerisme niet echt zichtbaar is (zoals in Havana). Maak een wandeling door de straten en geniet van het openbaar leven, bezoek een sigarenfabriek in de hoofdstraat Maceo of bezoek een likeur fabriek (Guayabita).  De enige likeur fabriek bevindt zich in Pinar del Rio en is ook te bezichtigen (http://www.cuba.com/pinar-del-rio/guayabita.htm).

Vanuit Pinar del Rio kan je een dagje naar Cayo Levisa gaan (http://cayolevisa.com), een klein koraaleiland ten noorden van Pinar del Rio in de Golf van Mexico. Omgeven door een rif kan je hier prachtig snorkelen en duiken. Je kinderen kunnen hier lekker spelen op het strand, terwijl jij een cocktail drinkt (mojito of daiquiri)! Vanuit Palma Rubia wordt je gebracht naar Cayo Levisa (ongeveer 146 kilometer van Havana). Tenslotte kan je vanuit Pinar del Rio ook de  Viñales vallei (Valle de Viñales) verkennen.

San Diego de los Baños (“hotel Mirador”)

(email: carpeta@mirador.sandiego.co.cu / Calle 23 final, San Diego de los Baños, Los Palacios, Pinar del Río)

Hotel Mirador ligt aan de rand van het dorpje San Diego de los Banos, ongeveer 133 kilometer ten zuid westen van Havana. Er zijn warmte bronnen in de omgeving, welke ook populair zijn onder de Cubanen. Maar vergeet vooral het dorpje niet, het is er heerlijk slenteren door de straatjes. Het leven lijkt hier stil te staan, je krijgt een goede indruk van het dagelijkse leven in Cuba. Doe gek, bezoek de kapper!

Playa larga, schiereiland Zapata (“villa Guama”)

Een prachtige verblijfslocatie midden in een natuurreservaat op het schiereiland Zapata. In de prachtige natuur, staan prachtige chaletjes omgeven door water. Om er te komen moet je de boot nemen vlakbij Guama. De locatie heet “Villa Guama” in het natuurreservaat Montemar en is bereikbaar per boot (circa 10 minuten). De boten liggen in Boca de Guama om bezoekers naar de andere kant van het meer te brengen. De huisjes liggen verspreid over enkele eilandjes verbonden door houten loopbruggen. Je baggage wordt per boot naar je huisje gebracht. Er zijn diverse activiteiten in het reservaat zoals het spotten van vogels. Er is een prachtig zwembad om te relaxen en te genieten van de prachtige natuur. De kosten voor de overtocht zijn ongeveer CUC 12, – per persoon. Eén nadeel in de zomer: muggen..

Trinidad (“hotel Finca Maria Dolores Trinidad”)

Het stadje Trinidad is een prachtig werelderfgoed pareltje. Neem een ochtend de tijd om de straatjes en pleinen te zien en ga daarna lekker naar het strand Ancon om te snorkelen of duiken. Wie op zoek is om te genieten van het Cubaanse platteland kan logeren bij de knusse “boerderij”  Finca María Dolores, ongeveer 2 kilometer buiten Trinidad. Je kan daar deelnemen aan de activiteiten van de Guajiro (boer) zoals koeien melken, kijken naar een hanengevecht en te paard genieten van het platteland. Wanneer de avond valt is er de Guateque (typisch Boerenfeest) dat begint met Campesina muziek en repentistas (geïmproviseerde zangerige rijm). Het restaurant  “De Finca’s” heeft het meest authentieke Cubaanse Creools eten in de regio op de menukaart. Er is ook een mooi zwembad bij dit hotel voor de kinderen.

Cuba met kinderen

Topes de Collantes (“hacienda Codina”)

(Hacienda Codina, Guanayara, Topes de Collantes, telefoon: (42)40117 fax: (42)92577)

Wij hebben bij de hacienda Codina gekampeerd, midden in het nationaal park Topes de Collantes. Het was een hele belevenis voor het hele gezin. ’S Avonds werd er een heerlijke maaltijd (varken) voor ons klaargemaakt, nadat we de hele dag hadden gewandeld in de prachtige natuur. Vanuit het plaatsje Topes werden we met een legertruck naar de hacienda gebracht. De hacienda ligt op hoogte, je kan er prachtige wandelingen in de omgeving maken. Maar de kinderen zullen zich alleen al prima vermaken bij de hacienda, waar van alles is te beleven.

Varadero 

Er zijn heel veel goede hotels in Varadero. Onze tip: “google!”. Een zwembad heb je niet nodig want de stranden zijn echt prachtig en prima voor de kids. Het water is lekker warm, het zijn zandstranden en je kan goed toezicht houden. Varadero is een geweldige plaats om jullie onvergetelijke reis af te sluiten. Je kan ook heerlijk eten in de vele restaurants die in de buurt van de hotels liggen. En geloof ons: na al die dagen van “dingen doen” is het stiekem toch wel fijn om een paar dagen lekker te luieren! Geniet van elkaar! En vergeet vooral niet een souvenir te kopen in één van de vele kraampjes langs de weg.

Category: Accommodaties Cuba met kinderenCuba met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl