Accommodaties Costa Rica met kinderen

Accommodaties Costa Rica met kinderen

Accommodaties Costa Rica met kinderen

Accommodaties Costa Rica met kinderen? Verre reizen met kleine kinderen? Ja, doen! Costa Rica is een ideale bestemming om te ontdekken met het kroost. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel info over allerlei leuke gezinsuitjes tijdens je vakantie in dit prachtige land, waaronder onze eigen reis. Blijf dus even “hangen”! Wij verbleven in de onderstaande accommodaties die wij je van harte kunnen aanbevelen. Zelf leuke accommodaties of reacties? Mail ze ons en wij plaatsen ze op de site voor al onze bezoekers, info@metdekinderenopreis.nl. Kijk vooral voor meer inspiratie op onze facebookpagina!

Omgeving San José

Xandari Resort & Spa (http://www.xandari.com)

Een werkelijk, wel prijzige, onwerkelijk mooie accommodatie gelegen op een berg met aan de voet prachtige natuur (jungle). Feitelijk is het hele gebied eromheen eigendom van het resort, waardoor je er ook prachtig kan wandelen. Een prima eerste kennismaking met Costa Rica en heerlijk om bij te komen van een lange reis. Je huisje wordt omgeven door tropische planten, er is een prima restaurant & er zijn meerdere zwembaden! (niet onbelangrijk)

 

Wij adviseren om niet met het gezin in het centrum van San José te overnachten. Deze stad heeft weinig bezienswaardigheden (wél een mooi straatleven), is heel druk en er zijn weinig leuke uitjes voor het gezin. Overnacht liever in een nabijgelegen dorpje, dat is kleinschaliger en je kan vanuit daar een bezoekje brengen aan de hoofdstad.

Tortuguero

Mawamba Lodge Tortuguero (http://www.grupomawamba.com)

Tortuguero is één van de hoogtepunten van jullie reis door Costa Rica. Een schitterend gebied dat louter per boot bereikbaar is. De lodge is dan ook omgeven door water, de Caribische zee aan de ene kant en mooie kanalen aan de andere kant. Vele tropische planten en dieren maken je verblijf tot een waar paradijs. Er is een mooi zwembad en het eten is er goed. Vanaf de lodge kan je diverse activiteiten ondernemen zoals wildlife spotten (per boot), schildpadden spotten (’s avonds eieren leggen) of gewoon lekker luieren aan het zwembad. Sla dit gebied NIET over!

Caribische kust

Azania bungalows (www.azania-costarica.com), Puerto Viejo de Talamanca, Limon

Alternatief: Cariblue bungalows (http://www.cariblue.com)

Gelegen achter Cocles beach vindt je dit prachtige verblijf met huisjes die zo uit een idyllische brochure komen. Volledig omgeven door tropische planten en met een prachtig zwembad voelen jullie je gelijk helemaal thuis. Geniet van het strand en ga ’s avonds lekker eten in het plaatsje Puero de Vieja, een hippie & surfersplaatsje. Vergeet niet het plaatsje Cahuita en het gelijknamige nationale park te bezoeken.

Centrale vallei

Sanchiri Mirador y lodge (http://www.sanchiri.com)

Prachtig gelegen op een heuvel in de centrale vallei vindt je deze prachtige accommodatie. Er is geen zwembad. De keuken is er erg goed en je kan vanuit hier prima allerlei leuke dorpjes in de vallei ontdekken. In de vallei vindt je diverse koloniale dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan zoals Orozi (gaan!), Grecia, Paraiso en Sarchi. Vanuit hier kan je ook een bezoekje brengen aan Heredia, een mooie koloniale stad.

Bij de Vulcan Arenal

La Casona Rio Fortuna (http://www.casonariofortuna.com)

Agritoerisme in Costa Rica! Je verblijft bij de boer en kan hem ook meehelpen (Cultour excursie), je kinderen en jij zullen dit heel leuk vinden. Er is geen zwembad. Vanuit deze accommodatie heb je prachtig uitzicht op de nog actieve Arenal vulkaan en kan je prima uitjes organiseren. Het nabijgelegen dorpje La Fortuna is leuk om te winkelen, souvenirs te kopen of lekker te dineren.

 

Monteverde

Hotel Poco a Poco (http://www.hotelpocoapoco.com)

Een mooi modern hotel met alle benodigde faciliteiten inclusief zwembad en spa mogelijkheden. Het gebied Monteverde biedt fantastische activiteiten zoals “hangbruggen” door de jungle, canopy en wildlife spotten. Doe ook eens een avondwandeling in het donker, spannend!

Atlantische oceaankust

Hotel Bahia del Sol (http://www.potrerobay.com)

In de provincie Guanacaste aan de Atlantische kust ligt dit prachtige hotel aan de Portrero baai. Je loopt zo vanaf het zwembad het strand op! De zonsondergangen zijn prachtig en het eten is er goed. Er zijn meerdere stranden die je kan bezoeken bijvoorbeeld het strand bij Tamarindo, tevens een levendig surfdorpje (http://www.tamarindo.com).

Category: Accommodaties Costa Rica met kinderenCosta Rica met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl