Nieuw Zeeland met kinderen camper reizen

Accommodaties Canada met kinderen

Accommodaties British Columbia & Alberta, Canada met kinderen

Canada is een gave bestemming om ontdekt te worden met je kinderen. Je kan er vele avonturen beleven; gave steden, mooie stranden en indrukwekkende natuurgebieden. Met name de natuur is grandioos! Je waant je in een sprookjeslandschap waar je vele outdoor activiteiten kan ondernemen. Het land leent zich, net als Amerika (zie elders op www.metdekinderenopreis.nl), ervoor om per camper te worden ontdekt. Wij maakten in 2005 een geweldige camperreis door British Columbia (het westen van Canada) en ondernamen vele activiteiten en verbleven op prachtige locaties. Een aantal accommodaties geven wij hierna weer, met een aantal te ondernemen activiteiten en links. Kijk voor meer informatie over dit geweldige land op deze site!

Een aantal handige sites? http://uk.britishcolumbia.travel, http://www.britishcolumbia.com, http://www.travel.bc.ca, http://www.camping.bc.ca.

Reacties of tips? info@metdekinderenopreis.nl en volg onze facebookpagina!

 

 

Amsterdam – Vancouver (Best Western hotel)

Je hebt vele hotels in Vancouver. Een aantal handige links voor het boeken van een hotel: www.hotels.com (/Vancouver), http://www.only-apartments.com/overnachting-in-vancouver.html. Na aankomst in Vancouver (9 uur vroeger, ongeveer 10 uur vliegen) kan je een aantal dagen in deze prachtige stad verblijven.

In Vancouver is veel te zien zoals:

 1. Granville eiland. Granville eiland was vroeger een industrieel gebied in het centrum van Vancouver. Tegenwoordig is het een levendig centrum met markten, winkeltjes, galeries, kunst, theater en restaurants. Ga vroeg in de ochtend, dan is het gezellig op de markten. Meer informatie? http://www.granvilleisland.com.
 2. Stanley park. Stanley park is het stadspark van Vancouver en is ruim 400 hectare groot. Daarmee is dit park groter dan Central Park in New York. Ga wandelen, huur skates of een fiets. In het Stanley park vindt je ook het Vancouver aquarium (hierna meer info) en heb je prachtige uitzichten op de skyline van Vancouver stad. In de zomer zijn er vele activiteiten (optredens, sporten). Meer informatie? http://vancouver.ca/parks/parks/stanley.
 3. China town. In Vancouver vindt je één van de grootste Chinese wijken (na New York en San Francisco) van Noord Amerika. Het is een prachtige wijk met leuke winkeltjes die allerlei snuisterijen en kruiden verkopen. Prachtig om te zien! Jaarlijks wordt het Chinatown festival en diverse straatfeesten georganiseerd, informeer daarna ter plaatse. De wijk ligt rond Pender street. Meer informatie? http://www.vancouver-chinatown.com.
 4. Gastown. Gastown is het oudste deel van Vancouver. De wijk is in 1867 ontstaan rondom de saloon van ‘Gassy’ Jack Leighton. De saloon van Gassy is er al lang niet meer, wel zijn er voldoende terrasjes en cafe’s voor in de plaats gekomen. In de belangrijkste straat van Gastown vindt je een ouderwetse stoomklok die ieder kwartier fluit. De wijk is heel levendig.
 5. Vancouver aquarium. In Stanley park vindt je één van ’s werelds mooiste aquariums met een scale aan gave dieren. Een echt gezinsuitje met als één van de hoogtepunten een ontmoeting met de Beluga walvissen (white whales). Meer informatie? http://www.vanaqua.org.
 6. Kitsilano beach park. Hagelwitte stranden tref je aan bij één van de duurste buurten van Vancouver. Je kan hier ook leuk winkelen of gewoon het straatleven bekijken. Meer informatie? http://www.kitsilano.ca.
 7. Capilano Suspension bridge. De Capilano Suspension Bridge, een hangbrug, overspant de Capilano River in North Vancouver en is een geliefde toeristenbestemming. De brug heeft een lengte van 136 meter en hangt 70 meter boven de rivier. Het uitzicht vanaf de brug is formidabel! Meer informatie? http://www.capbridge.com.
 8. Dr Sun Yat Sen classical Chinese garden, beschouwd als één van de mooiste tuinen buiten China. Meer informatie? http://www.vancouverchinesegarden.com.
 9. Musea. Je hebt meerdere leuke musea in Vancouver, wij noemen de volgende:

Vancouver Island

Waar te overnachten? Kijk eens op http://www.vancouverislandaccommodations.com. Vancouver Island is een betoverende “strook ongerepte natuur” voor de kust van British Columbia. Je vaart vanaf Vancouver over de strait of Georgia naar het typisch Britse plaatsje Victoria vanwaar je het eiland kan verkennen. Het eiland is ongeveer 450 kilometer lang en wordt in tweeën gesplitst door een bergketen. Wat kan je zoal doen:

 1. Bezoek Victoria, een typisch aristocratisch Brits plaatsje.
 2. Ga op zoek naar Orka’s of walvissen in de strait of Georgia.
 3. Ga vanuit Tofino met een zodiac het water op, op zoek naar bruine beren (die op zoek zijn naar eten aan het water).
 4. Vele outdoormogelijkheden zoals raften, kajakken, kanoën, wandelen, vissen, snorkelen, duiken.
 5. Bezoek de Horn Lake provincial park kalksteen grotten.
 6. Bezoek één van de geweldige stranden; Long Beach, Pachena Bay, Tribune Bay, Parksville Beach, San Josef Bay en nog veel meer mooie stranden.
 7. Voor papa en mama; bezoek een wijnboer en proef de wijn bij Zanatta wijnboerderij (http://www.zanatta.ca), Blue Grouse Vineyards (http://www.bluegrousevineyards.com), Cherry Point Vineyards (http://www.cherrypointvineyards.com).

Sea to Sky highway (hwy 99)

Vancouver – Squamish (http://www.campsquamish.com)

De Sea to Sky Highway is een prachtige route vanaf Noord Vancouver door de Coast Mountains. De weg begint bij Horseshoe Bay in Noord Vancouver op zeeniveau en stijgt tot een hoogte van zevenenveertig kilometer bij Lillooet in de Coast Mountains. De tweebaans weg slingert door de bergen via Whistler en Squamish naar de eindbestemming. Spectaculaire landschappen, meren en bossen typeren de route. Geniet van de natuurpracht langs de Sea to Sky highway. Stap even uit bij Whistler, pak de ski lift naar de sneeuw en bezoek het dorpje waar ooit de Olympische winter spelen werden gehouden. Ga langs de route lekker wandelen of mountain biken langs één van de vele kleine meren bijvoorbeeld de Pemberton Trail, de Gold Rush Heritage Trail of wandelingen in Garibaldi Provincial Park (http://www.garibaldipark.com). Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.eaglevistarv.com, http://www.paradisevalleycampground.net, http://www.whistlercamping.com, http://www.whistlerrvpark.com.

Revelstoke NP (http://www.revelstokekoa.com)

Wij waren er eind juni, toen lag er nog sneeuw in de Selkirk mountains waar het park in ligt. In Revelstoke NP tref je hellingen vol wilde bloemen en weidse alpine uitzichten. Ga lekker wandelen in het nationaal park en breng ook een bezoekje aan het plaatsje Revelstoke, een typisch Canadees dorpje. Twee leuke wandelingen zijn de “skunk gabbage trail boardwalk” en de “giant cedars trail boardwalk”. Met de auto kan je in het park de “meadows in the sky” rit rijden, een 26 kilometer lange slingerweg door de bergen. Prachtige uitzichten vallen je ten deel! Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.canyonhotsprings.comhttp://www.williamsonlakecampground.com.

Canada met kinderen Morraine lake

Yoho NP (Kicking Horse campground, Yoho)

Wij verbleven een paar dagen in Yoho nationaal park (zie info op www.metdekinderenopreis.nl). Yoho betekent “schitterend” volgens de Indianen en dat is helemaal waar. Je waant je in een sprookjeslandschap. De Columbia en Rocky mountains zijn hier altijd nadrukkelijk aanwezig wat tot onvergetelijke panorama’s leidt. Je kan fantastisch wandelen en overnachten op de Kicking Horse campground in het nationaal park. In het park tref je vele prachtige watervallen en kan je prachtige wandelingen maken. De camping is prachtig gelegen aan de gelijknamige rivier. Let wel op de beren! Een aantal prachtige plekken die je moet zien zijn:

 1. Emerald lake. Dit groene meer laat een onvergetelijke indruk achter, zo mooi!
 2. Takakkaw watervallen. Deze watervallen liggen op hoogte, de rit ernaar toe is onvergetelijk (met een grote camper een hele toer!).
 3. Wapta watervallen. Na een prachtige wandeling bereik je deze prachtige watervallen.

Je kan ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Glacier nationaal park, maar informeer dan eerst naar de weersomstandigheden. Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.ponderosamotorinn.bc.ca  (Golden), http://www.goldenadventurepark.com (Golden). Of kijk even op deze site:

Naar Banff NP (http://koa.com/campgrounds/sicamous)

Je rijdt via de prachtige highway 1 naar Banff (leuk plaatsje!) nationaal park waar je kan overnachten op de KOA campground “Sicamous”. Het plaatsje Banff doet denken aan een Alpen wintersportdorp. In plaats van de hwy 1 kan je een alternatieve route nemen naar Banff, namelijk de Bow Valley Parkway (zie hierna). Langs de snelweg kom je grote herten (elks) en met een beetje mazzel beren tegen, onvergetelijk! Kijk dus goed om je heen, want je bent in “berenland”. In het nationaal park kan je allerlei activiteiten ondernemen (hiken, mountainbiken, raften, kanoën) en de gondola naar de toppen van de bergen nemen (“Banff gondola”). Het uitzicht zal je nooit vergeten, ook daar kan je lekker wandelen! Ook op de camping kan je wildlife tegenkomen. Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.banffinfo.com, http://www.canadianrockies.net.

Bow Valley Parkway naar lake Moraine & lake LouiseWells Gray nationaal park Canada met kinderen

Je kan overnachten op de lake Louise campground (http://www.lakelouisellc.com). Vandaaruit kan je de ongekend mooie meren Moraine en Louise bezoeken. Sla er niet één over want ze zijn beide prachtig én verschillend. Is lake Louise groen van kleur, lake Morraine is ijsblauw door de kleine deeltjes kleileem die vanuit het smeltwater uit de omliggende bergen in het water komen. Beide meren zijn omgeven door machtige bergen wat de schoonheid nog mooier maakt. Met name het eerste aanzicht op lake Moraine is onvergetelijk; omringd door zo’n 10 loodrechte rotswanden (waaronder Mount Wenkchemma) straalt het ijsblauwe water je tegemoet. Lake Moraine wordt als het juweel van de Rockies beschouwd en heeft lang op het Canadese 20-dollarbiljet gestaan. Het gebied heet hier de “valley of the 10 peaks” en is absolutely breathtaken.

Bow Valley Parkway

De Bow Valley Parkway is een panorama route (“scenic route”) die parallel loopt aan de snelweg 1. Het is een absolute aanrader; je hebt goede kans op het zien van wild (beren, elanden, herten) en halverwege ligt de Johnston canyon, een prachtige kloof door schitterend landschap. Trek er lekker een dagje voor uit, ga wandelen en kijk goed om je heen voor wildlife. Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.banffinfo.com, http://www.canadianrockies.net.Bow Valley Parkway Canada met kinderen

Icefields Parkway, hwy 93 (Rampart Creek campground) 

De Icefields parkway is het volgende hoogtepunt van je reis. De weg staat op de Unesco werelderfgoedlijst, is 230 kilometer lang en ligt tussen lake Louise en het plaatsje Jasper. Onvergetelijk natuurschoon trekt aan je voorbij; lake Peyto, dramatische rotswanden (Rockies), prachtige meren, vergezichten, Mistaya canyon, watervallen, gletsjers en nog veel meer. Overnacht halverwege de Parkway en trek zo twee dagen uit voor al dat natuurschoon. Ga ook vooral de auto of camper uit om te wandelen, want alleen dan beleef je de grootsheid van het gebied het best. Wij overnachten op de campground van staatsbosbeheer (Rampart Creek, 88 kilometer vanaf lake Louise). Meer informatie over de Icefields Parkway op www.metdekinderenopreis.nl (“reisroutes”).

Jasper nationaal park (Whistler camping, http://www.whistlercamping.com)

Na een paar dagen Icefields Parkway kan je heerlijk chillen in en om het plaatsje Jasper. Een leuk wintersportdorpje waar je ’s avonds lekker kunt eten. Overdag is er van alles te doen, want ook hier is de omgeving prachtig mooi! Je kan bijvoorbeeld naar lake Maligne of de Maligne canyon rijden (48 kilometer), hot springs bezoeken (Miette hotsprings, 61 kilometer) of gewoon lekker wandelen op één van de vele aangegeven wandelplaatsen. Let ook hier wel op beren! Ook leuk: een eigen “safari” organiseren! Ga ’s ochtendsvroeg met de auto in het gebied rondrijden op zoek naar beren, elanden of herten. Je maakt een goede kans als je rond de schemer vertrekt!! Alternatieve overnachtingsmogelijkheden:  http://www.canadianrockies.net, http://www.discoverjasper.com/WheretoStay.

Wells Gray NP (Falls Creek campground, Clearwater)

Wells Gray is een relatief onontdekt juweeltje in British Colubia, omdat de meeste aandacht uitgaat naar de hiervoor genoemde plaatsen. Wells Gray biedt een hele goede kans om beren te zien, gave wandelingen te maken en te genieten van grootse uitzichten en watervallen. Wells Gray is prachtig! Wij overnachten op een afgelegen campground aan de Clearwater river (eten inslaan!) en ondernemen vandaaruit allerlei activiteiten in het park, zoals het bezoeken van de Helmcken en Dawson falls en prachtige wandelingen maken. Ook in dit park geldt dat je uit moet kijken voor beren! Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.helmckenfalls.com, http://www.wellsgray.ca.

Okanagan Canada met kinderenOkanagan Valley

Dichtbij de grenst met Amerika ligt dit warme gebied (zomers 30 graden) waar je heerlijk kunt bijkomen van alle inspanningen in de grote nationale parken van British Columbia. Het is ook het vakantiegebied van de Canadezen. Leuke dorpjes, wijngebieden en mooie meren waar allerlei watersportactiviteiten kunnen worden beoefend. Het is hier zo warm dat er zelfs cactussen groeien! Wij overnachten een paar dagen in het Okanagan Mountain Park (camping) en een paar dagen in Osoyoos (camping). Je kan hier lekker zwemmen in één van de meren, leuke dorpjes bezoeken of gewoon relaxen. Je hebt vele overnachtingsmogelijkheden, kijk eens op http://www.okanagan.com.

Ook leuk, in het plaatsje Hope is de film Rambo opgenomen, de omgeving is lekker ruig! Je kan gaan wandelen in Manning Provincial Park, Skagit Valley Provincial Park of langs de fraser river de oude Cariboo Wagon Road brug bezoeken. Het bergachtige gebied leent zich perfect voor outdoor activiteiten. Er zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden, wij kozen voor een camping (http://www.wildrosecamp.com). Alternatieve overnachtingsmogelijkheden: http://www.othellotunnels.comhttp://www.holiday-motel.com, http://www.field.ca/accommodations.

Category: Accommodaties Canada met kinderenCanada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl