Abu Dhabi Sjeikh Zajed mosque Abu Dhabi

Abu Dhabi met kinderen mini guide

Abu Dhabi met kinderen mini guide

Skyline Abu Dhabi stad met kinderenDe Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is een een veelzijdige prachtige bestemming voor het hele gezin. De veelzijdigheid blijkt uit de vele mooie natuur (woestijn gebieden, palm oases), oude dorpjes met bijzondere tradities, glitterende steden (Dubai, Abu Dhabi) en mooie stranden.  Nergens ter wereld is het contrast tussen de oude wereld en de nieuwe wereld zo groot. Het land wordt toerist proof gemaakt door de vele olie dollars om te zetten in grootste projecten en attracties. Je kan het land zelf gemakkelijk met de auto bereizen (geen internationaal rijbewijs nodig), waardoor je gemakkelijk overal kunt komen. De rijafstanden zijn beperkt, de accommodaties veelzijdig en in alle prijsklassen, het is er veilig en je vind er veel voorzieningen voor de kinderen (pretparken). En in de grote steden kan je in veel restaurants lekker (internationaal) eten. Dus; ga op reis naar de VAE! Kijk (like!) ook eens op onze facebook pagina (reizen met de kinderen). Informatie over Dubai vind je ook op onze site, kijk daar ook!

Wat te doen in Abu Dhabi stad én het land met het gezin?

Abu Dhabi stad

In Abu Dhabi stad overnachten wij in het Aloft hotel Abu Dhabi, een mooi centraal vertrekpunt om de hoogtepunten van Abu Dhabi stad te bezoeken. De volgende activiteiten zijn erg leuk voor het hele gezin:

 1. De Corniche (boulevard), in Abu Dhabi stad bijna 7 kilometer lang, is een prachtige wandelpromenade met uitzicht op zee én de bijzondere wolkenkrabbers. De Corniche wordt geflankeerd met leuke restaurants en spelactiviteiten voor de kids. Erg leuk!
 2. Het Qasr al-Hosn, het oudste gebouw (vroegere paleis van de Sjeikh) van Abu Dhabi stad. Een mooi wit fort, te midden van de moderne wolkenkrabbers. Jaarlijks vind hier een mooi festival plaats dat de geschiedenis van Abu Dhabi en het fort uitbeeld.Sjeikh Zajed moskee Abu Dhabi met kinderen
 3. Een must see is de enorme, overdonderende, witte moskee van Sjeikh Zajed. Deze op zeven na grootste moskee ter wereld is geïnspireerd op meerdere culturen/architecturen (Mongools, Moors, Indiaas), heeft maar liefst 82 koepels en biedt plaats aan 40.000 gelovigen. De moskee is jong en werd pas in 2007 in gebruik genomen (gratis toegang). Adembenemend! De witte zuilengangen met gekleurde bloem motieven zijn prachtig, maar onze ademt stokt pas echt zodra we naar binnen lopen. Daar wachten ons de grootste kroonluchters ter wereld gemaakt van glas, goud en koper (schitterend!!) en het grootste tapijt ter wereld (gemaakt door 1200 wevers met een oppervlakte van ruim 5600 vierkante meter). Deze ‘records’ waren voorheen in handen van de Sultan Qaboos moskee in Muscat, Oman.
 4. Emerites hotel, een megalomaan hotel qua architectuur (mooi) en Abu Dhabi’s antwoord op Dubai’s Bur al Arab hotel (ook megalomaan). Let op: met korte broek kom je er niet in! (dezelfde kledingvoorschriften als voor een moskee)Emirates hotel Abu Dhabi met kinderen
 5. Heritage Village, een soort levend museum over de historie van Abu Dhabi. Met name over hoe het leven was voor de vondst van de olie. We zien daar ambachtsmensen aan het werk (wapens, koffiepotten, weven, potten bakken).
 6. Ferrari World, het grootste indoor pretpark ter wereld en…de snelste achtbaan ter wereld! Het park, schitterend architectonisch vormgegeven in de kleuren van Ferrari, ligt op Yas eiland tegenover het circuit van Abu Dhabi. Bizar snel razen de karretjes naar circa 250 km per uur om daarna diverse hoogtes te pakken. Voor alle leeftijden wat wils, met ook veel informatie over het ontstaan van Ferrari, de Formule 1 wedstrijden en het land Italië. En ook veel tentoongestelde Ferrari’s, alle modellen plus de F1 auto’s. Kortom; een heel leuk gezinsuitje voor alle leeftijden!
 7. Op Yas eiland vind je ook een enorm waterpark met gigantische glijbanen, Yas Waterworld. Zo’n 43 groteske glijbanen maken een onvergetelijke dag. Duinrel is er niets bij!Ferrari World Abu Dhabi met kinderen
 8. Ook op Yas eiland vind je het Yas Marina Circuit, het F1 race circuit waar je wedstrijden kunt ervaren en allerlei activiteiten kunt ontplooien. Gaaf voor de kids, zij kunnen er ook karten! En papa kan een als passagier een wild ritje maken in een race auto (bijvoorbeeld een Austin Martin).
 9. Overnacht in de woestijn, bijvoorbeeld bij Bab al Shams, een werkelijk schitterend hotel middenin de woestijn. Je kan er heerlijk eten en allerlei activiteiten ondernemen zoals zandsurfen, 4WD tochten en natuurlijk de zonsopkomst en -ondergang bewonderen.

Activiteiten buiten Abu Dhabi stad?

 • Dubai. Op krap 2 uur rijden van Abu Dhabi stad ligt Dubai, een stad waar je zo drie dagen kunt vertoeven. Eigenlijk moet je dat ook doen, want er is voor een ieder heel wat wils. Coole pretparken (indoor ijsbaan, enorme waterslides, achtbanen), gave wolkenkrabbers en veel meer! Voor meer informatie verwijzen we naar de informatie over Dubai op deze site.
 • Machtig fort Al Ain AbuDhabi met kinderenAl Ain. Op twee uur (160 km) rijden vanaf Abu Dhabi stad ligt de tweede grote stad van Abu Dhabi, Al Ain. Deze groene oase ligt in de woestijn tegen de Omaanse grens en heeft vele oude monumenten. Bezaaid over de stad liggen mooie lemen forten, paleizen en palm oases, met water gevoed door eeuwenoude stenen irrigatiekanaaltjes (‘falaj’). Die laatste staan vanwege het vernuft op de werelderfgoedlijst. Al Ain heeft nog geen hoogbouw en heeft daardoor, met de mooie Omaanse Hajar bergen op de achtergrond, een mooie uitstraling. Anders dan het meer op New York lijkende Abu Dhabi en Dubai. Onderweg naar Al Ain passeer je mooie woestijnlandschappen waar je allerlei activiteiten kunt ontplooien (informeer in je hotel).
 • Rub’ al Khali, het ‘lege land’ (Empty Quarter) is de grootste aaneengesloten zandwoestijn ter wereld. Enorme zandduinen in een gebied dat ook een deel van Yemen, Saudi Arabië en Oman omvat (circa 650.000 vierkante kilometer. Maak een meerdaagse trip naar de Liwa oase, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Abu Dhabi stad.

Wever Abu Dhabi met kinderenDe Emiraten zijn een heerlijk adres voor gezinsvakanties. De hotels zijn prachtig en je vind er prachtige natuur en cultuur. Het weer is prachtig en het eten erg goed. En dat op slechts zes uurtjes vliegen van NL. Buurland Oman is ook prachtig (informatie op deze site). In Oman gaat modernisering hand in hand met de oude tradities, waardoor het land een meer authentieke uitstraling heeft. Geen hoogbouw bijvoorbeeld, maar wel de luxe. En het binnenland is van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Kortom; ga op reis naar het midden oosten met je gezin!

Category: Abu Dhabi stad met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaStop over steden verre reizen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl