Kruger nationaal park Zuid Afrika met kinderen

Kruger park Zuid Afrika met de kinderen

Kruger park Zuid Afrika met kinderenReizen met kinderen in het Krugerpark Zuid Afrika? Eén van de absolute hoogtepunten van onze reis in Zuid Afrika! Wij hebben onze ogen uitgekeken, onvergetelijke herinneringen gemaakt. De kinderen hebben het er nog over, al die prachtige beesten! De onvergetelijke safaris in de vroege ochtend en in het donker ’s avonds. Prachtig!

Boeken zijn volgeschreven over dit park. Maar eigenlijk hoef je niet veel te weten: OVERAL kan je dieren tegenkomen. Laat je dus niet gek maken door reisgidsen die beweren dat sommige dieren maar in bepaalde delen van het park voorkomen. De dieren trekken door het hele natuurpark heen. De beste kansen heb je bij drinkplaatsen of weg van de gebaande paden. Ga dus van die asfaltweg af. Zoals onze gids zei: je moet METERS maken, vele vele kilometers. Dat gegeven pleit voor meerdere en langere safaris (dagsafari), zodat je een groter gebied kan bestrijken. Let ook op auto’s die langs de weg staan, er is dan vast iets te zien. Tenslotte, bij de restcamps wordt aangegeven waar die dag (en de dag ervoor) welke dieren zijn gezien. Dan weet je wat er in de buurt zit!

Wij waren in de Nederlandse zomer met onze kids in Zuid Afrika, het was toen winter daar. En het was koud! Overdags ging het prima, maar zeker in de vroege ochtend was het heel koud. Zeker voor onze jonge bengeltes, zij zaten onder de dekens in de jeep! Neem dus warme kleding mee……

Hierna geven wij enige informatie over onze reiservaringen in dit immense natuurpark, 1,5 keer groter dan Nederland en België samen. Onze beleving van de reis kan je nalezen bij het “reisverhaal” dat wij geschreven hebben. Handige website? http://www.krugerpark.co.za. En volg vooral onze facebookpagina!

 

Algemene informatie

Het Kruger Nationale Park is meer dan een eeuw oud. Het strekt zich 350 km uit van noord naar zuid en 60 km van oost naar west. Het park is dé koning onder de Zuid Afrikaanse parken. Hier heb je de meeste kans op het zien van de Big 5 (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en de olfiant). In het Krugerpark liggen zo’n 20 camps (omheinde terreinen) waarin de accommodatie ligt. Daarnaast zijn er een aantal privé parken (met daarin lodges) grenzend aan het Krugerpark. Tussen de prive parken en het Krugerpark zijn geen hekken, het wild kan vrij rondtrekken. Het betreft het Timbavati game reserve  en het Sabi Sand game reserve.

Je kan zowel in het park als daarbuiten overnachten. Wij raden aan om in het park te verblijven, dat maakt het safarigevoel helemaal compleet. Je hoort van alles!

Accommodaties

Zelf verbleven wij 2 nachten buiten het park en 2 nachten in het park. Wij kunnen buiten het park de Timbavati lodge (http://www.timbavatisafarilodge.com) van harte aanbevelen. Een prachtige locatie met huisjes gebouwd in de stijl van de Xhosa hutten. ‘S avonds kan je gezellig eten en napraten, er is een zwembad en je ziet dieren over het terrein lopen. De lodge biedt ook mogelijkheden voor safaris. Meer informatie bij “gave accommodaties”.

Daarnaast zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in het Krugerpark zelf. Zoals gezegd, voor het Afrikagevoel is dit aan te raden. Alleen de geluiden in het donker maken een verblijf onvergetelijk. Wij noemen een aantal accommodaties en adviseren op twee plekken te overnachten, Kruger is tenslotte een groot gebied. Er zijn overnachtingsmogelijkheden voor elk budget, de volgende in de noordelijke regio: Shingwedzi, Mopani, Tsendze (rustige camping), Letaba, Olifants.

De volgende overnachtingsmogelijkheden in de centrale regio: Satara (zelf verbleven wij hier, een aanrader!) en Orpen. En de volgende overnachtingsmogelijkheden in de zuidelijke regio: Skukuza, (grootste en drukste kamp), Lower Sabie (bij de prachtige rivier de Sabie), Crocodile Bridge (kans op de witte neushoorn), Berg en Dal, Pretoriuskop (oudste kamp op hoogte gelegen). Kijk voor meer informatie op de volgende site: http://www.krugerpark.co.za. Of informeer bij je reisorganisator! 

Safaris

Er zijn meerdere mogelijkheden voor safaris: ochtend-, dag- of avondsafaris. Daarnaast is het mogelijk om met een ranger op stap te gaan. Ongekend spannend, alleen is de kans dat je veel dieren ziet minder groot! Een dagsafari is met kleinere kinderen heel vermoeiend, wij raden danook een ochtend- of avondsafari aan. Met name de avondsafari is voor zowel de ouders als de kinderen een spannende ervaring. In het donker ziet de wereld er totaal anders uit! Maar doe niet alleen een avondsafari, want de meeste dieren zie je in de ochtend. Je moet de wekker zetten, maar dan heb je ook wat!

Bij de parkbeheerders kan je bij aankomst de safari regelen. Hou er rekening mee dat het niet goedkoop is…….

 

Leuk om te weten!

  1. Wist je dat er ook een “ugly five” is? Namelijk de hyena, gier, gnoe, zwijn en marabou (vogel).
  2. Doe ook een avondsafari, in het donker ziet de wereld (in beeld én geluid) er heel anders uit!
  3. Let op de gieren. Waar zij zijn (let op de bomen en de lucht), is vaak een prooi én dus roofdieren!
  4. Neem een verrekijker mee.
  5. Koop een boekje in het bezoekerscentrum met daarin alle dieren die voorkomen in het Krugerpark. Dan herken je ze.
  6. Let op de bomen, daarin liggen de luipaarden (luipaard-bomen).
  7. Let altijd op: bijzondere ontmoetingen liggen ALTIJD om de hoek!
  8. Voor de ouders: hou je fototoestel ALTIJD bij de hand, sommige kansen komen maar één keer!!

 

Category: Kruger park Zuid Afrika met kinderenZuid Afrika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl